Kleurkaarten

Kleur is emotie

Kleur heeft een impact op ons gevoel — en zelfs op emoties. Toch onderschatten veel mensen nog altijd de invloed van verf kleuren in een ruimte. De professionele verf specialisten van Mathys® geven u daarom graag verfadvies bij het kiezen van ‘de juiste kleur’.

Klaar voor een verfrissende make-over van je huis?

Bekijk onze varianten met een vergelijkbare tint, die het hele jaar door voor positiviteit zorgen.

Ga voor een monochrome look, door te combineren met een lichtere tint, om een harmonieuze overgang van het ene deel van de kamer naar het andere te creëren.

Je kunt ook een opvallend contrast creëren door witte of beige neutrale tinten aan het schema toe te voegen.

Ben je gek van Pantone’s kleur van het jaar ‘Peach Fuzz’? Bekijk onze varianten met een vergelijkbare tint, die het hele jaar door voor positiviteit zorgen. Ga voor een monochrome look, door te combineren met een lichtere tint, om een harmonieuze overgang van het ene deel van de kamer naar het andere te creëren. Je kunt ook een opvallend contrast creëren door witte of beige neutrale tinten aan het schema toe te voegen.

Download het lookbook hier

Het lookbook "Guided by nature", geeft je een volledig overzicht van alle in-house lentetrends en topkleuren voor 2022. Ze worden nu allemaal weergegeven met een maandelijks kleuradvies zodat je weet wat je op je radar moet houden.

Download hier het lookbook!

COLORIST is een kleurenwaaier voor buitenmuren. Ze bevat 297 kleuren in 33 kleurgroepen, gebaseerd op natuurlijke kleuren zoals natuursteen, aarde, zand en klei. Rond elk van deze
33 basiskleuren is er een kleurenpalet van 3 secundaire kleuren. Aan de basiskleur en secundaire worden nog 5 intense detailkleuren toegevoegd.

Het Cachemire® gamma is zorgvuldig samengesteld door ervaren kleurenspecia­listen. Steeds op zoek naar nieuwe nuances, ontwierpen zij een pallet van 120 kleuren die u een beeld geven van wat Cachemire® allemaal kan betekenen. Kleuren die uw ruimte een bijna voelbare uitstraling geven. Door kleuren te combineren gaan ze nog meer leven, nog meer sfeer creëren. Kiest u voor kleuren uit dezelfde kleurengroep of gaat u voor een gedurfdere combinatie met een of meer contrastkleuren? Wat u ook kiest, het resultaat is steeds verbluffend.

 

Ontdek hier het Cachemire® gamma

De stoere, robuuste betonlook is niet langer enkel voorbehouden voor winkels, magazijnen en grote ruimtes. Ook in de particuliere woningen krijgt de imitatie betonlook een plaats. Cachemire® Beton past uitstekend in moderne interieurs. Dankzij de vele kleuren van Cachemire® Beton krijgt uw interieur bovendien altijd een persoonlijke touch. Deze kleurkaart bevat een selectie van 13 kleuren.

 

De matte, fluweelachtige muurverf Cachemire® Sable met zandstructuur zorgt voor een warm, natuurlijk effect. Cachemire® Sable is geschikt voor alle stijlen: van traditioneel tot modern. Dankzij de fijne textuur verbergt deze verf kleine oneffenheden.  Deze cachemire sable kleurenwaaier bevat een selectie van 56 kleuren.

 

Een selectie van meer dan 400 kleuren voor het buitenmurengamma van Mathys®. De kleuren zijn toepasbaar in zowel de patrimoniale als de hedendaagse architectuur. Een perfect “werkinstrument” om gevelkleuren te harmoniseren met de omgeving.

De kleurenwaaier elements is een doordachte verzameling van 180 kleuren, met zowel traditionele tinten als hedendaagse kleurideeën en -trends voor interieur- en buitendecoratie. elements is een nieuwe en unieke kleurencollectie van Mathys®, ontstaan uit de nood aan reproduceerbare en lichtbestendige kleuren die tegelijk hoogwaardig, stabiel en duurzaam zijn. Dankzij moderne pigmentatietechnieken omvat elements niet alleen de typische aardetinten, maar verlegt dit gamma ook de kleurgrens door uitgebreider gebruik te maken van het kleurenspectrum. Door de uiterst gebruiksvriendelijke indeling en notatie is elements een handig instrument waarmee u eenvoudig de perfecte kleuren kiest voor elk schilderproject. De elements-waaier is gedrukt met een semigepleisterde afwerking, wat een beter beeld geeft van een echte, mat afgewerkte ondergrond. De kleuren op de waaier zijn ook gemaakt met de echte kleurstoffen in ons ColourShop2-kleursysteem. Zo komen het kleurstaal, de kleurtint en het afgewerkte product perfect met elkaar overseen*.

*Hoewel we er alles aan hebben gedaan om de kleuren van de echte verf zo goed mogelijk na te bootsen, mag u niet vergeten dat het uitzicht van de kleur afhangt van tal van factoren: de glans, ondergrond en omvang van het oppervlak waarop de verf aangebracht wordt, de lichtinval, de manier waarop u de verf aanbrengt, de blootstelling aan warmte en licht en de leeftijd van het kleurstaal zelf.

De grenzen van deze collectie? Uw eigen fantasie. ImagineTM omvat meer dan 1200 hedendaagse én traditionele kleuren, zowel voor binnen- als buitengebruik. De inspiratie voor IMAGINETM is het échte leven. Weg kleurencomputer, weg digitale trucjes.